Clam multitudinari per exigir l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

photo_2017-10-22_07-37-37

El centre de Barcelona ha acollit aquesta tarda una multitudinària concentració que ha congregat centenars de milers de persones per exigir l’alliberament immediat dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La marxa ha estat també un clam a favor de la defensa dels drets i les llibertats.

De fet, el clam majoritari ha estat el de llibertat Jordis, però també s’ha cridat a favor de la independència. Entre els manifestants, molts amb el llaç groc en solidaritat amb els presos polítics, i també molts cartells exigint el seu alliberament. També hi han assistit el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i membres del Govern i del Parlament, entre d’altres.

La manifestació ha estat convocada per la taula per la democràcia, una ens que agrupa una setantena d’entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil, d’entre les quals l’ANC. Puntualment, a un quart de sis, s’ha iniciat, i ha avançat de Passeig de Gràcia amb Aragó fins a la cruïlla amb Gran Via. Allà, Rosa Andreu i Jordi Llovet han estat els encarregats de conduir l’acte. També hi han parlat Agustí Alcoberro, vicepresident de l’ANC, i Marcel Mauri, portaveu d’Òmnium Cultural.

Un dels moments més emotius de l’acte ha estat la lectura de frases dels dos presidents, just abans dels parlaments de les dues entitats. “Estem bé, estem forts. Gràcies pel vostre suport; no afluixeu a favor del diàleg i de la independència” ha estat el missatge adreçat. Cuixart, per la seva banda, ha demanat seguir amb “serenitat, coratge” i amb pacifisme.

llegir el comunicat sencer

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s