Dijous 7 de setembre us convoquem a l’acte de suport al Referèndum on es signarà el manifest “A Granollers votar és democràcia”

Us convoquem a l’acte de suport al Referèndum on es signarà el manifest adjunt. L’acte tindrà lloc el dijous 7 de setembre a la Plaça de la Corona a les 19.30h. Us hi esperem!

A GRANOLLERS VOTAR ÉS DEMOCRÀCIA_baixa Cartell

MANIFEST

A GRANOLLERS VOTAR ÉS DEMOCRÀCIA

Prenent com a referència la iniciativa que es va portar a terme a Granollers l’any 2014 amb la creació de la Taula pel Dret a Decidir, i davant la convocatòria feta pel President de la Generalitat del Referèndum a celebrar a Catalunya el proper 1 d’octubre del 2017, les entitats polítiques, socials i culturals de la ciutat hem volgut presentar aquest Manifest per tal de fer palès el nostre suport a aquesta manera d’expressar la voluntat de les ciutadanes i ciutadans del país.

Tal com s’expressa en el Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum presentat a Barcelona el dia 6 de juny del 2017, entenem que:

Entre els drets essencials i inalienables de les societats democràtiques, es reconeix el de decidir el seu futur polític. És aquest dret el que sustenta la demanda d’una majoria de ciutadanes i ciutadans de Catalunya, que volen materialitzar-lo mitjançant un referèndum.

L’actual marc jurídic espanyol, tal com han defensat experts en dret constitucional, permet la realització d’un referèndum a Catalunya acordat amb l’Estat. Si aquesta possibilitat no s’ha obert fins ara ha estat per manca de voluntat política dels Governs d’Espanya.

El referèndum és una eina privilegiada d’aprofundiment democràtic, que permet el debat polític plural, la recerca de consensos i l’adopció final d’acords eficaços.

Reafirmem que:

Reconeixem el Parlament de Catalunya com la institució democràtica on es manifesta la voluntat popular del país. Per això donem suport a aquelles iniciatives i acords que hi sorgeixin per a l’articulació d’aquest Referèndum.

Manifestem la convicció que el referèndum és una eina inclusiva, que permetrà la lliure expressió dels diversos posicionaments que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya han expressat respecte a la relació política de Catalunya amb l’Estat espanyol.

Aquest referèndum ha de propiciar que tothom se senti cridat a participar-hi. Per això és necessari un debat escrupolosament democràtic, plural i en igualtat de condicions entre les legítimes opcions que avui es manifesten a Catalunya.

Per tant els sota signants, valorem necessari i per tant reclamem que a la ciutat de Granollers es puguin portar a terme amb la més absoluta normalitat totes les accions previstes en el desenvolupament de la campanya i posterior realització de la jornada del Referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Granollers 7 de setembre del 2017

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s