Mobilitat criminal

Manel Larrosa, arquitecte, analitza les conseqüències que comporta la manca d’inversió del govern central en carreteres a Catalunya. Denuncia que una de les conseqüències és l’augment de la sinistralitat en algunes carreteres catalanes. N’hem fet un petit resum i podeu llegir tot l’articles clicant aquí: Mobilitat criminal.

c-58

” El desordre de la concentració d’autopistes de peatge en algunes zones de l’Estat i la gratuïtat de les autovies de la resta suposa un greuge econòmic. El greuge, però, no acaba aquí perquè s’amplia amb el desordre de massa vehicles per les vies laterals alternatives als peatges, ja que més flux de trànsit implica més accidents.

Les queixes en aquest sentit dels usuaris de la N-2 a Girona o de la N-340 a Tarragona són prou conegudes. Si hi hagués un sistema de tarifació homogènia, com l’Eurovinyeta, cosa que les Directives europees plantegen i que Espanya no ha acceptat, el resultat seria un trànsit ordenat i menys accidents.

La síntesi és: “pagueu i, en cas contrari, circuleu per una via molt més perillosa”.(…) Les dades del Ministerio de Fomento corresponents al període 2002-2014 reflecteixen que, mentre que les carreteres paral·leles a autopistes redueixen el seus accidents en un 50% al conjunt d’Espanya, a Catalunya augmenten un 50% a Girona i un 127% a Barcelona. (…) Al cansament dels catalans per un país de peatges encara cal afegir-hi, doncs, l’alt cost que suposa tenir més accidents i més morts.

Aquest Estat absent (en la responsabilitat sobre mobilitat i inversions viàries) ha agreujat la seva absència tot prorrogant concessions d’autopistes que, a falta de mecanismes de regulació, com l’eurovinyeta, són una mofa a la tan repetida “igualdad de los españoles”.”

Per Manel Larrosa

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s