Diàleg a tot tren: les obres públiques

En l’article Diàleg a tot tren l’ANC denuncia la manca d’inversió de l’Estat espanyol en infraestructures a Catalunya i reclama “Fets i no paraules”. N’hem fet un petit resum.

ee10mu6_03

La Cambra de Comerç denuncia que el 2015 va ser el pitjor any des del 1997 en el grau d’execució de la inversió de l’Estat a Catalunya en infraestructures. L’Estat no sols li pressuposta la meitat del que li correspondria per PIB i població, sinó que, a més, el grau d’execució acaba sent molt menor que a la resta. Fins al punt que, comptat i debatut, el 2015 Catalunya només va rebre aproximadament el 5 % de tota la inversió en mobilitat feta pel govern espanyol. En les dades no tancades del 2016, la tendència ha estat similar.

L’Estat espanyol es dedica a prioritzar infraestructures costoses en territoris poc poblats i amb poca demanda i a fer rescats discriminatoris, mentre deixa de banda inversions urgents en zones productives, com la de les Rodalies de Renfe a Catalunya o el corredor mediterrani ferroviari.

“La manca d’inversió de l’Estat és un fre a l’economia catalana i a les empreses que operen a Catalunya”, argumenta el president de l’entitat cameral, Miquel Valls. “Fets, no paraules” (Facta, non verba), clama des d’antic l’expressió llatina que convida sàviament a no refiar-se de bocamolls que només prometen. Per això té una nul·la credibilitat l’enèsima ‘operació diàleg’ que el govern espanyol s’ha tret de la màniga. Però fan tard i la seva retòrica s’ha fet inaudible.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s