El pla B del Banc Sabadell

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en el comunicat El pla B del Banc Sabadell recorda que els bancs catalans ja no depenen del Banc d’Espanya sinó del Banc Central Europeu (BCE). El pla alternatiu del Banc Sabadell mostra que en qualsevol cas el finançament a les empreses i als ciutadans de Catalunya està assegurat.

576_1264669497torre_bs

En relació a la polseguera que han provocat unes manifestacions del president del Banc Sabadell dient que aquest banc podria traslladar la seva seu social, la sectorial d’Economia de l’ANC fa públiques les consideracions següents:

1. El pla B del Banc Sabadell mostra que la independència de Catalunya no solament és possible sinó propera.

2. La possible mesura de traslladar la seu social seria innecessària, ja que el BCE mai posaria en risc l’accés del Banc Sabadell ni Caixabank al seu finançament, com a peces fonamentals de l’Eurosistema.(…)En qualsevol cas, Catalunya sempre podria arribar a un acord amb el BCE, al qual no es podria oposar Espanya.

3. En canvi, si continuéssim dins de l’Estat espanyol seria molt probable que els serveis centrals dels grans bancs catalans fossin traslladats d’una manera o d’una altra a la capital del centralista Estat espanyol.

4. En qualsevol cas, és clar que el Banc Sabadell no s’emportarà ni les sucursals ni els caixers de Catalunya, perquè mai renunciarà a una part bàsica i fonamental del seu negoci i perquè si ho fes altres entitats nacionals o estrangeres ocuparien el seu nínxol de mercat.

(Aquest és un resum de l’article esmentat i publicat a el web de l’ANC)

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s