Com es fabrica una república? 5. Soft power: Catalunya té molt poder

Poder llegir l’article de Vila Web aquí: 5. Soft power: Catalunya té molt poder.

capcalera-ok-5-3

N’hem extret les següents notes:

“Soft power, ‘poder tou’, és una expressió que s’ha posat de moda d’uns quants anys ençà i que defineix la capacitat d’un país de ser important al món per allò que el fa atractiu. (…)El creador del concepte, Joseph Nye, estableix la diferència entre el poder dur i el tou tot dient que el primer té a veure amb la coerció i el segon amb la persuasió. A curt termini, el primer és molt eficaç però a termini mitjà i llarg el segon és molt més segur i interessant.”

“Però el primer objectiu és, encara, que el món identifiqui Catalunya amb els catalans o les institucions catalanes que criden l’atenció i projecten una imatge positiva del país. Des dels grans cuiners als futbolistes, dels grans científics i investigadors als artistes, cada català pot ser la imatge del país i per això duu al damunt una gran responsabilitat. Això és el que ensenyen la diplomàcia pública i el poder tou.”

“Les grans mobilitzacions dels darrers onzes de setembre han estat reproduïdes per mitjans de tot el món, especialment a través de fotografies i vídeos, que han projectat una imatge alegre, poderosa i atractiva de la lluita per la independència. Aquesta imatge ha reforçat la imatge positiva que en termes generals té el país perquè és coherent a l’hora de definir la manera de fer i comportar-nos dels catalans.”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s