Com es fabrica una república? 4. Com ens presentem al món? Un servei diplomàtic per a Catalunya

Podeu veure aquí el capítol sencer: 4. Com ens presentem al món? Un servei diplomàtic per a Catalunya.

capcalera-ok-4-3

D’aquest article n’hem extret els següents apunts:

“El reconeixement internacional, per tant, és una peça bàsica a l’hora de construir un nou estat. En el cas que Catalunya es faci independent d’acord amb Espanya, no hi haurà cap problema per al reconeixement de la major part d’estats del món. Però si es fa sense acord amb Espanya, la situació serà més complexa perquè hi haurà estats que reconeixeran el nou estat i n’hi haurà que no.”

“Després de la proclamació de la independència de Catalunya, la batalla diplomàtica fonamental es lliurarà a Europa. La permanència de Catalunya dins la Unió Europea desbrossaria, sens dubte, el camí del reconeixement diplomàtic. A hores d’ara, sembla evident que un grapat d’estats membres de la Unió Europea (Dinamarca, Finlàndia, els tres bàltics, Eslovènia, Irlanda, el Regne Unit…) no s’oposarien d’entrada a la proclamació d’una república catalana i encara menys acceptarien l’expulsió de Catalunya de la Unió Europea. França serà l’estat més decisiu en el reconeixement de Catalunya.”

“Les actuals delegacions de la Generalitat de Catalunya a l’exterior esdevindran ambaixades des del moment de la independència, però només podran fer-ne les funcions si l’estat on són reconeix diplomàticament la república.”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s