MANIFEST 11S2016

MANIFEST 11S2016

Els ciutadans i ciutadanes de Granollers un any més ens apleguem amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, per reivindicar la llibertat del nostre poble. Com cada any, recordem el nostre passat, reivindiquem el nostre present i construïm el nostre futur. Però hem de ser conscients que aquí i avui tenim una oportunitat irrepetible: l’oportunitat de fer possible la República Catalana. És per això que l’Assemblea Nacional Catalana posa de manifest les reivindicacions que han de culminar la nostra lluita per la llibertat.

En primer lloc, ens mantindrem ferms en la defensa de les nostres institucions i dels seus representants. Davant l’agressió organitzada des de l’Estat espanyol, amb derivades en els àmbits policial, judicial i mediàtic, reiterem el nostre suport al Parlament i al govern de Catalunya i als alcaldes i regidors que han estat processats i encausats. I els diem: la vostra causa és la nostra causa. La via de la sobirania i de la llibertat és, en primer lloc, una opció de respecte i de dignitat com a poble.

En segon lloc, exigim la unitat de les forces polítiques i el poble com a única via possible per assolir el nostre objectiu. La República Catalana és un objectiu compartit per una àmplia majoria parlamentària i social i precisament per això, en els propers i decisius mesos és imprescindible aparcar les diferències. La unitat d’acció entre els partits polítics que la defensen i les entitats de la societat civil resulta ara més necessària que mai. Junts assolirem la llibertat.

En tercer lloc, reivindiquem que la República Catalana que volem és també una exigència social i una garantia de progrés per a tothom. Els catalans i catalanes necessitem un Estat que gestioni els nostres recursos, que creï les infraestructures necessàries per al desenvolupament econòmic i per al benestar de les persones. En definitiva, un estat al servei del país i de la seva gent, i no en contra com ho ha estat el Regne d’Espanya.


Finalment, a l’Assemblea Nacional Catalana entenem que l’opció idònia per finalitzar el procés d’independència i proclamar la República Catalana és la convocatòria d’un referèndum: és a dir, un plebiscit definitiu, vinculant i decisori, formulat amb una pregunta binària i clara i desenvolupat amb plenes garanties democràtiques.


La República Catalana serà el nostre tribut a les generacions que ens han precedit, en condicions sovint molt més dures, i l’herència que hem de deixar als nostres fills i als nostre néts. I només l’assolirem si persistim, si anem units, i si ens mantenim ferms davant dels embats que vindran. Per això us demanem que assistiu al gran acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural alhora en cinc ciutats de Catalunya: Salt, Lleida, Berga, Tarragona i Barcelona.

Endavant República Catalana!

Visca Catalunya lliure!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s