El parlament danès insta a trobar una “solució democràtica per casos com els de Catalunya”.

Dinamarca llibreCasCatalans

Com sabeu, aquest passat dimarts dia 12 de maig, el Parlament de Dinamarca va debatre sobre el dret d’autodeterminació dels catalans.

Les mocions presentades l’any 2010 al Parlament britànic i l’any 2012 al Parlament escocès van significar un primer pas en el reconeixement internacional de la causa catalana la qual cosa va motivar l’inici de la campanya El cas dels catalans amb el lliurament dels manifestos en senyal d’agraïment als diputats gal•lesos, anglesos, nord-irlandesos i escocesos, manifestos que varen ser signats per milers de catalans.

Cal valorar en tota la seva magnitud el que suposa aquesta resolució que va tenir el suport de set grups parlamentaris (tots menys el Partit Popular danès, d’extrema dreta) atès que és la primera que es fa en un debat a la cambra d’un parlament europeu sobre el procés català i al fet que aquesta resolució pot obrir la porta a d’altres de semblants a la resta de països nòrdics.

Cal també d’una altra banda felicitar els membres de l’ANC de Dinamarca pel magnífic i entusiasta treball realitzat. Ens comprometem a donar-los tot el nostre suport i, si així ho creuen convenient, a endegar una campanya de recollida de signatures de suport a un manifest d’agraïment als diputats danesos que se’ls lliuraria personalment tal com varem fer amb els de Londres i d’Edimburg al seu moment, per la qual cosa estem segurs podrem comptar amb el vostre suport i col•laboració.

El cas dels catalans

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s