Jornada passat i present. Canvis de règim i crisis a la Catalunya i l’Espanya del s. XX-XXI

passat i present jornada 2 versió 2 targetóB

Dia i hora: dissabte 14/03/2015 de les 10:00 a les 18:15

Lloc: Ajuntament de Montornès del Vallès

L’Ajuntament acull aquesta jornada en què periodistes i professors universitaris de reconegut prestigi debatran sobre la crisi i les relacions entre Catalunya i Espanya, a partir de tres moments clau de la història recent: 1931, 1975 i 2015.

L’Ajuntament de Montornès del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre d’Estudis de Montornès del Vallès organitzen la Jornada Present i Futur. Canvis de règim i crisis a la Catalunya i l’Espanya del s. XX-XXI.

La jornada inclou diverses conferències a càrrecs d’experts de diferents universitats catalanes.

L’assistència a la jornada és gratuïta i no requereix inscripció prèvia. Les persones interessades podran optar per assistir al matí i/o la tarda, o puntualment a la ponència que més els interessi.

Sessió matinal

  • 10 h. Inauguració.
  • 10.30 h. – 11.10 h. Què vol dir la crisi d’un sistema polític? Orígens de les crisis espanyoles del 1931-1975-2014 i dels canvis de règim. A càrrec d’Enric Ucelay-Da Cal (Universitat Pompeu Fabra).
  • 11.10-11.50 h. Transicions, trencaments o reformes. Opcions davant les crisis a Catalunya i a Espanya. A càrrec de Manel López (Universitat de Lleida).
  • 11.50 h. – 12.30 h. La crisi com a oportunitat o com a factor de por? Qui guanya i qui perd. Mirades diverses als canvis de règim espanyols. A càrrec de Borja de Riquer (Universitat Autònoma de Barcelona).

Sessió de tarda

  • 15.15 h. – 15.45 h. Les crisis espanyoles: una oportunitat pel nacionalisme/independentisme català d’abans i d’ara?. A càrrec d’Arnau Gonzàlez i Vilalta (Universitat Autònoma de Barcelona).
  • 15.45 h. – 17 h. Moment de canvi i revolució. L’extrema esquerra (comunista i anarquista) i els contextos de cruïlla del 1931-1975-2014. A càrrec de Pelai Pagès (Universitat de Barcelona) i Just Casas (Universitat Autònoma de Barcelona).
  • 17 h. – 18.15 h. Descontentament social i noves – o velles – formes de fer política en la Catalunya i l’Espanya actuals: La CUP, PODEMOS, l’ANC i la PAH com a models d’organització ciutadana. A càrrec de Roger Tugas (periodista del diari ARA). Crisis d’hegemonia i nous moviments polítics, una perspectiva de passat i present? A càrrec de Xavier Domènech (Universitat Autònoma de Barcelona).


El company de l’ANC de Montornès Arnau González Vilalta farà la conferència que portarà per títol “Les crisis espanyoles: una oportunitat pel nacionalisme/independentisme català d’abans i d’ara?” a les 15 h de la tarda.

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats Vallès Oriental. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s