El poder judicial, el catorzè informe del CATN

gordo_homs_pi_sunyer_470_350

El catorzè informe del CATN analitza l’administració de la justícia i el poder judicial. En aquest estudi assegura que “a partir de la proclamació d’independència deixarien de tenir jurisdicció a Catalunya els òrgans judicials estatals situats fora de Catalunya amb competència sobre tot el territori així com també el Tribunal Constitucional”. En aquest sentit, caldria assignar les funcions jurisdiccionals d’aquests òrgans, en tot allò que afecti Catalunya, a òrgans judicials catalans.

El document també conclou que l’organització actual dels òrgans judicials a Catalunya, amb la nova assumpció de competències que s’indica a l’informe, “podria restar bàsicament igual, amb l’excepció del Tribunal Superior de Justícia, que hauria d’adequar-se a la nova situació, encara que amb els mínims canvis possibles”. Entre aquests, hauria de considerar-se la divisió de l’actual sala civil i penal en dues sales diferents, una per cadascun d’aquests ordres jurisdiccionals; la creació, eventualment, d’una sala d’empara de drets fonamentals; i la constitució d’una sala de cassació.

En relació al govern del poder judicial, el CATN aposta, que des de la creació del nou estat fins a l’aprovació d’una nova Constitució seria necessari establir un sistema provisional, mitjançant la llei constitucional provisional. El document aclareix que en aquest cas, i a diferència del que succeeix en altres institucions i matèries, “no resulta possible la continuïtat amb el sistema actualment vigent”, ja que exigiria la creació d’un nou òrgan similar al Consell General del Poder Judicial, amb la qual cosa s’estaria prefigurant, “de manera difícilment reversible”, el nou model que hagués de determinar la futura Constitució catalana.”

 Enllaç al document sencer: http://presidencia.gencat.cat/web/sites/presidencia/.content/ambits_actuacio/consells_assessors/catn/informes_publicats/inf_14_poder_judicial_administracio_justicia.pdf

Aquesta entrada ha esta publicada en Reculls premsa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s