Les autoritats reguladores de la competència, el dotzè document del CATN

gordo_homs_pi_sunyer_470_350

Un altre dels aspectes analitzats pel CATN són les estructures legals i administratives de la Generalitat d’avui. Ho fa en l’informe dotzè sobre les autoritats reguladores, on estudia si en una Catalunya independent es compliria ja el Dret Europeu en diferents matèries.

El document conclou que un eventual Estat català independent, si volgués ser membre de la UE, “hauria de crear les autoritats nacionals de regulació i de la competència exigides per la Unió i hauria de fer-ho d’acord amb els requeriments que imposa el dret europeu.” I puntualitza: “de fet, seria convenient que ho fes així fins i tot si estigues fora de la UE ja que les regles europees en aquesta matèria són molt àmpliament acceptades com a regles de bon govern en l’àmbit de la regulació de sectors de serveis.”

Durant la primera etapa de la construcció de l’eventual Catalunya independent –que és el període analitzat en aquest informe–, les exigències i orientacions de la normativa europea s’han d’aplicar “tenint en compte els principis de màxima estabilitat i simplicitat organitzativa i funcional pel que fa a les estructures reguladores”, ja que haurien de ser les institucions representatives del futur Estat català “aquelles que haurien de definir les característiques més permanents del disseny institucional d’òrgans reguladors i les seves funcions.”

Pel que fa als sectors de energia, telecomunicacions i transports, en el marc del que prescriuen les normatives de la UE, l’informe conclou que la “fórmula més senzilla” per organitzar durant el període de transició les funcions de regulació en els serveis d’energia, telecomunicacions i transport (ferroviari) seria “l’atribució a l’Autoritat Catalana de la Competència de les funcions relatives a la garantia de l’accés a la infraestructura”.

Pel que fa a la resta de funcions reguladores i supervisores, el document assegura que “la fórmula més senzilla durant el període de transició seria atribuir el seu exercici a estructures administratives de la Generalitat de Catalunya” i emfatitza que aquesta fórmula és només transitòria, “fins que es prenguin futures decisions de tipus més permanent.”

Enllaç al document complet: http://presidencia.gencat.cat/web/sites/presidencia/.content/ambits_actuacio/consells_assessors/catn/informes_publicats/inf_12_autoritats_reguladores.pdf

Aquesta entrada ha esta publicada en Reculls premsa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s