EL llibre blanc de la independència, enllestit

gordo_homs_pi_sunyer_470_350

Fa dies que us fem arribar els diversos capítols del Llibre blanc de la independència (que es publicarà en paper el proper setembre).

Ahir es van presentar els 8 últims capítols. Com sempre, us els anirem passant d’un en un cada dia.

En l’onzè, que tracta de les relacions comercials entre Espanya i Catalunya, el CATN assenyala que Catalunya podria patir una “reducció dràstica i sobtada de les exportacions” com a conseqüència d’un boicot, o el què s’anomena efecte frontera. Aquesta disminució de les exportacions comportaria una caiguda d'”entre l’1 i el 2% del PIB”. Pi-Sunyer ha matisat que aquesta caiguda seria “transitòria”. El nou informe del CATN sobre les relacions comercials entre Catalunya i Espanya diu que el boicot seria “selectiu, simbòlic i de curta durada”.

L’informe que s’ha fet públic sobre comerç també diu que aquesta caiguda del PIB català es veuria “àmpliament compensada per la desaparició del dèficit fiscal”, així com “la capacitat dels exportadors catalans per innovar i competir”. El CATN aconsella el govern que adopti “algunes mesures dirigides a prevenir alguns dels efectes del canvi de situació”, sobretot als sectors que puguin ser els “més afectats per boicots selectius”. Aquests sectors serien “els productes de consum final amb origen determinable i cert valor simbòlic”.

El teniu complet a l’enllaç següent: http://www.elsingular.cat/cat/downloads2/informe_11.pdf

El Singular.cat

Aquesta entrada ha esta publicada en Reculls premsa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s